Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı Havuçlu Kek

Portakallı Havuçlu Kek
0
53

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
portakalli-havuclu-kek.jpg

Portakallı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağına yakın şeker (damak zevkine göre)
  • 3 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 büyük portakal kabuğu rendesi
  • 1 büyük havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç kuru üzüm ve 4-5 tane küçük doğranmış kuru kayısı (başka kuru meyveler de olabilir.)
Kalıbı yağlamak için
  • Biraz margarin ve un

Portakallı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta, şeker ve tuz uygunca çırpılır. Su ve yağ eklenip tekrar çırpılır.
  2. Tarçın, portakal kabuğu, havuç, vanilya, kabartma tozu eklenip bi karıştırılır.
  3. Un eklenip tekrar çırpılır.
  4. Kuru meyveler kekin tabanına batmasın diye yıkanıp fazla suyu alınır ve bi hoş unlanır. Bunu yapmak değerli.
  5. Karışıma eklenir ve spatula ile karıştırılır.
  6. Yağlanıp unlanmış kalıpta 180-200 derece ortası 25 dakika kadar pişirilir. Mühlet fırına nazaran değişebilir. Afiyetler olsun ????.
Portakallı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt