iltasyazilim
FD Üye
Portakallı Havuçlu Truff (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler
*Hazır kek veya artan kek
*Yarım çay bardağı portakal suyu
*1 büyük havuç
*1 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
*23 dilim bitter çikolata ( isteğe bağlı )
*Süslemek için Hindistan cevizi veya isteğe göre pasta süsleri
Portakallı Havuçlu Truff (Kremasız) Tarifi Yapılışı Kek rondoda çekilir veya elle ufalanır
Havuç rendelenir ve tavaya konur üzerine şeker eklenerek havuç suyunu çekene kadar orta ateşte karıştırarak pişirilir Suyunu çektikten 12 dak sonra ocaktan alınır soğumaya bırakılır Bu arada sos hazırlanır (Sos nagihan rana hanıma ait biraz ölçüyü değiştirdim) Süt nişasta kakao ve şeker tencereye konur ve iyice çırptıktan sonra ocağa alınır orta ateşte karıştırılarak pişirilir Kıvam koyulaşıp kaynamaya başlayınca üzerine tereyağ istenirse çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır Bitter çikolata ayrı bir tat veriyor üzerine portakal suyu eklenir ve karıştırdıktan sonra soğuyan havuç ve cevizle birlikte kekin üzerine dökülür ve hepsi birlikte yoğurulur Kıvam koyu olursa portakal suyu eklenebilir Ben artan kekle yaptığım için kıvamı iyiydi Hazır kekle nasıl bir kıvam olur bilemiyorum Eğer hazır kek ile yapacaksanız sosu azar azar ilave edin Elde yuvarlanacak kıvama gelince küçük toplar yapın ve dilediğiniz pasta süsüne bulayın Bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz Benim malzemeden 25 tane çıktı
Afiyet olsun
*Hazır kek veya artan kek
*Yarım çay bardağı portakal suyu
*1 büyük havuç
*1 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
*23 dilim bitter çikolata ( isteğe bağlı )
*Süslemek için Hindistan cevizi veya isteğe göre pasta süsleri
Portakallı Havuçlu Truff (Kremasız) Tarifi Yapılışı Kek rondoda çekilir veya elle ufalanır
Havuç rendelenir ve tavaya konur üzerine şeker eklenerek havuç suyunu çekene kadar orta ateşte karıştırarak pişirilir Suyunu çektikten 12 dak sonra ocaktan alınır soğumaya bırakılır Bu arada sos hazırlanır (Sos nagihan rana hanıma ait biraz ölçüyü değiştirdim) Süt nişasta kakao ve şeker tencereye konur ve iyice çırptıktan sonra ocağa alınır orta ateşte karıştırılarak pişirilir Kıvam koyulaşıp kaynamaya başlayınca üzerine tereyağ istenirse çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır Bitter çikolata ayrı bir tat veriyor üzerine portakal suyu eklenir ve karıştırdıktan sonra soğuyan havuç ve cevizle birlikte kekin üzerine dökülür ve hepsi birlikte yoğurulur Kıvam koyu olursa portakal suyu eklenebilir Ben artan kekle yaptığım için kıvamı iyiydi Hazır kekle nasıl bir kıvam olur bilemiyorum Eğer hazır kek ile yapacaksanız sosu azar azar ilave edin Elde yuvarlanacak kıvama gelince küçük toplar yapın ve dilediğiniz pasta süsüne bulayın Bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz Benim malzemeden 25 tane çıktı
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.