Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Portakallı jöle için;
- 2 su bardağı (400ml) portakal suyu (ben taze sıktım)
- Yarım su bardağı (100ml) toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 su bardağı (1 litre) süt
- 1 su bardağı (200ml) şeker
- 1 su bardağı (200ml) irmik
- 1 paket vanilya
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle jöle için portakal suyu, şeker ve nişasta bir tencerede güzelce çırpılıp yoğunlaşana kadar ocakta pişirilir.
- Tatlımızı koyacağımız kap su ile ıslatılır ve jöle içine eşit biçimde dökülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
- İrmikli tatlı için süt, irmik ve şeker tencereye koyulup güzelce çırpılır ve ocağa alınır.
- Topaklanmaması için daima karıştırılır. Kıvam almaya başlayınca vanilya eklenir. 5 dakika daha karıştırılarak pişirilir.
- Gereğince soğuyan jölenin üzerine irmikli tatlı dökülür ve eşit halde yayılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
- En az 3 saat dolapta dinlendikten sonra kalıptan çıkartılır.