Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Portakallı muhallebi için :
- 2 su bardağı portakal suyu (Ben taze sıktım siz isterseniz hazır meyve suyu ile de yapabilirsiniz)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 silme yemek kasıgı nişasta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle portakal sos için tencereye nişasta, şeker ve portakal suyunu alarak topak kalmayıncaya kadar karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alarak sosumuz yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Daha sonra kek kalıbımızı su ile ıslatıp portakallı sosumuzu dökelim.
- Oda ısısına gelen sosumu buzdolabına atarak donmasını bekleyelim.
- O sırada muhallebisi için şeker, irmik ve sütü alarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Son olarak muhallebiye vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Dolaptan aldığımız kalıba muhallebiyi dikkatli ve eşit dökelim.
- Oda sıcaklığına gelen muhallebimizi 3 saat dolapta bekletelim ( ben 1 gece dinlendirdim ve o denli daha hoş oldu).
- Dolaptan aldığımız tatlıyı dilimleyerek servis edelim. Herkese afiyet olsun ????.