Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı İrmik Tatlısı
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
portakalli-irmik-tatlisi.jpg

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler


Portakallı muhallebi için :
  • 2 su bardağı portakal suyu (Ben taze sıktım siz isterseniz hazır meyve suyu ile de yapabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 silme yemek kasıgı nişasta
Muhallebi için :
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle portakal sos için tencereye nişasta, şeker ve portakal suyunu alarak topak kalmayıncaya kadar karıştıralım.
  2. Tencereyi ocağa alarak sosumuz yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  3. Daha sonra kek kalıbımızı su ile ıslatıp portakallı sosumuzu dökelim.
  4. Oda ısısına gelen sosumu buzdolabına atarak donmasını bekleyelim.
  5. O sırada muhallebisi için şeker, irmik ve sütü alarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  6. Son olarak muhallebiye vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.
  7. Dolaptan aldığımız kalıba muhallebiyi dikkatli ve eşit dökelim.
  8. Oda sıcaklığına gelen muhallebimizi 3 saat dolapta bekletelim ( ben 1 gece dinlendirdim ve o denli daha hoş oldu).
  9. Dolaptan aldığımız tatlıyı dilimleyerek servis edelim. Herkese afiyet olsun ????.
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt