Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Portakal kısmı için;
- 4 su bardağı portakal suyu
- Yarım çay bardağı şeker
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 1.5 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle portakal kısmı için portakal suyuna şeker, un ve nişastayı ekleyip, çırpıcıyla sürekli karıştıralım kaynayıp kıvam aldıktan sonra kalıbı ıslatıp içine dökelim.
- Dolaba kaldırıp muhallebisi için; süt, şeker ve irmiği karıştıralım, ocakta alıp kaynamaya başlayınca 2-3 dakika pişirip, vanilya ve yağını ekleyelim.
- Altını kapatıp iyice karıştıralım dolapta dinlenen portakallı katın, üstüne döküp.
- Dolabın alt kısmında 3-4 saat dinlendirip, bir servis tabağına ters çevirelim. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis edelim şimdiden yapan herkese afiyet olsun ????