Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Portakal sosu için;
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 paket vanilya
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakal sosu için; portakal suyunu, toz şekeri ve nişastayı orta ateşte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra hiç vakit kaybetmeden kek kalıbımızı su ile çalkalayıp ıslattıktan sonra sosumuzu kalıba döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra muhallebisi için süt, irmik ve şekeri tencereye alıyoruz, sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kaynayan muhallebiye vanilya ilave ediyoruz.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra,soğuyan sosumuzun üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
- Tatlımız servise hazır.
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı