Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı İrmik Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

İrmikli muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Vanilya
Portakal sosu için;
  • 2 tane portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ben tatlımı tart kalıbında yaptım lakin siz dilerseniz borcunda yapıp dilimleyecek servis edebilirsiniz.
  2. İrmikli muhallebi için; vanilya hariç tüm gereçler karıştıra karıştıra pişirilir.
  3. Piştikten sonra vanilya ek edilerek ıslanmış tart kalıbına dökülür (Islatıldığında çok rahat çıkıyor, dilerseniz streç sinema de kullanabilirsiniz. Aykırı çevirmeyecekseniz ıslatmanıza gerek yok)
  4. İrmikli kısım uygunca soğuduktan sonra servis tabağına aksi çevrilir. Portakal sosu için tüm materyaller kıvam aşana kadar karıştırılarak pişirilir (Benim elimde 2 portakal vardı sosu daha fazla oksun isterseniz ölçüyü 2 katına çıkarınız)
  5. İlk sıcağı çıkınca orta kısmına dökülür, soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun ????.
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Portakallı jöle için; 2 su bardağı (400ml) portakal suyu (ben taze sıktım)Yarım su bardağı (100ml) toz şeker3 yemek kaşığı mısır nişastası İrmik tatlısı için; 5 su bardağı (1 litre) süt1 su bardağı (200ml) şeker1 su bardağı (200ml) irmik1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Portakallı İrmik Tatlısı (Görüntüsüyle Şahane Tatlı Çok Seveceksiniz) Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı portakal suyu1 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı nişasta İrmikli muhallebisi için 1 lt süt1 su bardağı irmik1 su bardağı şeker2 yemek kaşığı margarin1 paket vanilya1.5 yemek kaşığı kakao...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Portakallı İrmikli Tatlı (Üç Renk Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler Portakallı muhallebisi için; 2 su bardağı portakal suyu1 yemek kaşığı şeker2 buçuk yemek kaşığı nişasta İrmikli muhallebisi için 1 litre süt1 su bardağı irmik1 su bardağı şeker2 yemek kaşığı tereyağı1 buçuk yemek kaşığı kakao1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Portakal sosu için; 3 yemek kaşığı nişasta1/2 (yarım) su bardağı toz şeker2 su bardağı portakal suyu Muhallebi için; 1 su bardağı toz şeker1 su bardağı irmik5 su bardağı süt (1 litre)1 paket vanilya Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Portakallı Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 500 ml süt1 çay bardağı irmik1 çay bardağı şeker1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilin1 yemek kaşığı nişastaYarım çay bardağı mavi haşhaş Meyveli sosu için; 1 su bardağı portakal suyu (ben bir portakal sıktım ve onun suyuyla yaptım)2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt