bilgisayarci
FD Üye
Portakallı İrmikli Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi beyaz kısmı olmasın
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Bolca hindistan cevizi
Portakallı İrmikli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakalın suyunu sıkarak başlayalım tencereye irmik ve şekeri alalım.
- Üzerine su ve portakal suyunu ekleyerek karıştıralım topak kalmaması gerek.
- Sonra ocağa alarak kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatalım.
- Vanilya ekleyerek karıştıralım, ılıyana kadar ortada karıştıralım.
- Daha sonra yuvarlayarak hindistan cevizine buluyoruz, tabağa alarak servise hazır. ????????????????????????????????????????. Kahve yanına eminim ki çok hoş masraf.
.