Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
portakalli-islak-kek.jpg

Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (Çok sulu kısmı olmasın)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için;
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 portakal suyu
  • Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı şeker

Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri çırpalım, köpük köpük olunca, geri kalan gereçleri de ekleyip çırpalım.
  2. Kelepçeli kalıba fırın kağıdı kilitleyelim hem tabanına hem de kenarlarına (Suyla ıslatınca fırın kağıdı kelepçeli kaba hoş yapışıyor kalkmıyor)
  3. Kek hamurunu dökelim ve evvel 180 derece fanlı fırında üzeri kabarana dek pişirelim sonra üzeri kabarınca 150 derecede fansız fırında içi de pişene dek pişirelim. Çatalla denetim ettikten sonra fırından alalım.
  4. İlk sıcağı çıkınca kalıptan kekimizi alalım pasta tabağımıza alalım kenarları açık olmasın. Portakal suyuna şekeri ekleyip karıştıralım ve karışımı kekimizin üstüne dökelim.
  5. En üstüne de portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizini serpiştirelim. Afiyet olsun!.
Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt