Portakallı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 25 gram kakao
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 2 su bardağı un(200ml)
- 1 portakalın suyu
- Yarım bardak su
- 1 çay bardağı şeker
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbet hazırlanır ve ocakta kaynadıktan 5 -6 dk sonra kapatılarak soğumaya bırakın diğer bir kaba koyarak daha çabuk soğuyabilir.
- Mikser ile yumurta ve rendelenmiş portakal kabuğu çırpın aromasını bastırmasın yumurta. Gerisinde şeker ve yağları ekleyip tekrar karıştırın mikser ile.
- Sonra un, kakao, kabartma tozu, vanilya elekten eleyerek yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.
- Sonra tek tek ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın fırında 175 °c de 25-30 dk pişirin.
- Pisen kurabiyelerin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbette yarım dk bekleterek tek tek bandırın ve dolapta 1 saat dinlendirin ondan sonra servis edebilirsiniz.
Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı