Portakallı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kurabiyemizin şerbetini hazırlayalım. Bunun için tenceremize şeker ve portakal suyunu karıştırarak kaynamaya bırakalım. (ben kabuklarını rendelediğim portakalları sıktım. ).
- Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alalım, soğuması için farklı bir kaba aktaralım.
- Şerbetimiz soğurken bizde bu sırada hamurumuzu hazırlayalım. Yoğurma kabına yumurtayı pudra şekeri margarin sıvı yağı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Kıvam alan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alalım ve elimizle yuvarlayarak biçim verelim.
- Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi evvelce ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız kurabiyeleri soğuyan şerbetin içerisine alalım, şerbetin içerisinde 2-3 saniye kadar beklettikten sonra servis tabağına alalım.
- Kurabiyelerimizi dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim. Bu ölçülerle yaptığımda toplamda 35 adet kurabiye elde ettim.