Portakallı Kakaolu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet portakal ( suyu ve kabuğu)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağından biraz fazla un
Portakallı Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar mixerle karıştırıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozu ve kakao hariç tüm materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Portakalı eklerken; kabuğunu rendeleyip suyunu içine sıkıyoruz.
- Kabartma tozunuda ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığımız kalıbımıza gerecin yarısından birçoklarını döküyoruz.
- Kalan kısma kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kekin üzerine döküp bir bıçak yardımıyla üstten karıştırıp hal yapıyoruz.
- Ben en üste biraz daha portakal rendeleyip çikolata parçacıkları attım. Sizde bu türlü süsleyebilirsiniz.
- 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.