teknolojiuzmani
FD Üye
Portakallı Karınca Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr yumuşak teremyağı
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı sıvı yağ (110ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket dr oetker vanilya
- 1 paket dr oetker kabartma tozu
- 3 paket dr oetker pasta süsü kakaolu çubuk toplamı 30 gr
- Aldığı kadar un
Portakallı Karınca Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karıştırma kasenin içine yumurta sarısı oda ısısında teremyağ, sıvı yağı, portakal kabuğu rendesini ek ederek birlikte karıştırın.
- Ardından nişastayı, pudra şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu kulak göğsü kıvamında olacak biçimde denetimli unu ek ederek birlikte yoğurun.
- En son hamurun içine pasta süsü kakaolu çubuk ek ederek birlikte birbirine karışacak biçimde yoğurun.
- Ardından yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine kurabiye hamurundan dondurma kaşığı yardımıyla ister avuç içinde kurabiyemizi yuvarlayarak fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fanlı fırında 20 dakika üzerleri kızarana kadar denetimli pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağına bırakın afiyet olsun.