Portakallı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 kabartma tozu
Portakallı Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları şekerle birlikte şekerler eriyinceye kadar çırpın.
- Sonra sıvı yağ portakal suyu yoğurt unu karıştırın en son kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
- Daha sonra yağladığınız kalıba kekinizi döküp 160 derece fırına sürün. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Not:bardak ölçüm 250 ml.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.