Portakalli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Koku için portakal kabuğu rendeleyin
Portakalli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri çırpın.
- Portakal suyu yağı katıp çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozu eleyip karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayın.
- Kek hamurunuzu kalıba dökün.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece de yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra ılımasını bekleyin.
- Sonra kalıptan çıkarın afiyet olsun.