Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- Yarım bardaktan biraz fazla şeker
- Yarım şişeye yakın maden suyu
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk – 2 bardak un
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Portakal kabuğu rendesi
Portakallı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri uygunca beyazımsı renk alaka kadar mikser ile çırpıyoruz.
- Akabinde tüm sıvı gereçleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Sonra unu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Portakal kabuğunu kekin içine rendeleyip kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son bir karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
- Bir iki vurdurup evvelce ısıttığımız 180-200 derece fırında 20dk pişiriyoruz.
- Piştikten sonra soğuk su dolu bir kaba kek kalıbını oturtursanız kek yapışmadan çıkacaktır.
- Pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun .