
Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
- ️1,5 su bardağı şeker
- ️3 tane yumurta
- ️Yarım su bardağı sıvı yağ
- ️1 su bardağı süt
- ️1 su bardağı portakal suyu
- ️1 tane portakal kabuğu rendesi
- ️1 paket kabartma tozu
- ️3,5 su bardağı un
- ️Öğütülmüş fındık
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Çırpma kabına şeker ve yumurtayı alıyoruz köpürene kadar güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
- Daha sonra portakal suyunu ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
- Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ekleyerek güzel bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Son olarak portakal rendemizi ekleyerek karıştırıyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.
- Pişirdikten sonra dilerseniz üzerine öğütülmüş fındık serpebilirsiniz.
- 175 derecede üzeri kızarana kadar.