Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 portakal suyu yarım su bardağından fazla olmalı
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal (olmasada olur)
- 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- İsteğe bağlı damla çikolata
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazırlanışı için yumurta ve şekeri rengi açılana denk çırpın.
- Soyulmuş portakal suyu, sıvı yağ, süt ve portakal kabuğu rendesi ekleyip tekrar bir cins çırpın.
- Son olarakta denetimli formda un, kabartma tozu, vanilin, zerdeçal ekleyip akıcı bir kıvam hazırlayın.
- İsteğe bağlı damla çikolatası ekleyip yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.
- Evvelden ısıtılmış fırında denetimli formda 150-160c 40-45 dk pişirin.
- Fırından çıkarmaya yakın kürdan testi yapıp pişip pişmediğinden emin olup fırından çıkarın.
- Kekinizi istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı