Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1.5 su bardağı un
- Tereyağ
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket krema (Dilerseniz koymayabilirsiniz)
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
- Yarım portakal kabuğu rendesi
Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yumurta, 1 çay bardağı şeker, sütü sıvı yağını çırpalım.
- 1. 5 su bardağı unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip çırpalım. Rendelediğimiz portakal kabuğunu kek hamurumuzun içine koyup karıştıralım. Tart kek kalıbımızın içini tereyağı ile yağlayalım.
- 170 derecede 20 dk kontrollü pişirelim.
- Muhallebisi için krema hariç 2 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişastayı tencereye ekleyelim.
- Kaynayana kadar karıştıralım.
- Soğumaya yakın yarım kutu krema ekleyebilirsiniz.
- Portakal sosu için.1 su bardağı portakal suyu, 2 yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı suyu, 1 çay bardağından 2 parmak eksik şekeri ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra 2 dk kadar daha kaynatalım.
- Kek, muhallebi ve sosu bir miktar soğutalım.
- Kekimizi bir tabağa ters çevirelim.
- Üzerine muhallebiyi onun üzerine de sosu dökelim dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????????.