bilgisayarci
FD Üye
Portakallı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet portakalın kabuğu
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin )
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Akabinde sıvı yağ, süt, portakal suyunu ekleyelim karıştıralım.
- Portakal kabuğu ,damla çikolata ,kabartma tozu ,vanilya ve unu ekledikten sonra son defa daha karıştırın.
- Margarinle yağladığımız kalıbı biraz un serpip kek harcını dökelim evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Pişen kekin soğumasını bekliyoruz daha rahat çıkması için soğuyan kekin üzerine tercihe nazaran pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun ????.