Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ (sıvı yağ)
- 2 su bardağı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 portakalın kabuğu ve suyu
- Vanilya
- Kabartma tozu
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker çırpılır ben el çırpıcısı kullandım.
- Sütü ve sıvı yağı ekle karıştır .
- Portakal suyunu ekle.
- Kalan kuruları ekle.
- En son portakal kabuğunu ekle karıştır.
- Ben baton kek kalıbında pişirdim. Kalıbı zeytinyağı ile yağla yavaşça un serp.
- Un fazla kaçtıysa kalıba elinle nazikçe vurarak fazla kaçan unu dök.
- Kek harcını kalıba dök.
- Evvelce ısıtılmış 175 derecede denetimli olarak pişir .Benim kekim kırk dakikada pişti çok hoş oldu kesinlikle deneyin.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı