Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygunca köpürene dek çırpıyoruz.
- Sonra sırasıyla öbür tüm materyalleri ekliyoruz. (portakalın kabuğunu rendeleyip içini sıkıyoruz suyunu kek harcımızın içine döküyoruz. )
- Kek harcımızı yağlanmış olan kek kalıbına döküyoruz.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 40-45 dk. Pişiriyoruz.