Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 bardak toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakal suyu
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurtayla toz şekeri mikserle çırpalım.
- Daha sonra sütü, sıvı yağı ve öteki gereçleri sırasıyla ekleyip çırpalım.
- 1 portakal kabuğunu rendeleyip daha sonra suyunu sıkalım.
- Unu azar azar ek edip çırpalım.
- Kek kıvamına geldikten sonra kalıbımıza sıvı yağ sürüp sonra kek harcını dökelim.
- Kekimizi 170 derecede pişirelim afiyet olsun????.