Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Kek

Portakallı Kek
0
21

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
  • Sıvı yağ (Yarım su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal
  • Un ( 2.5 su bardağı )
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Kalıbı yağlamak için;
  • Tereyağı

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri çırpma kabımızda çırpıyoruz.
  2. Beyaz köpük kıvamına gelene kadar güzelce çırpalım.
  3. Şekerin güzelce eridiğinden emin olduktan sonra sıvı yağ ek edelim.
  4. Portakalın kabuklarını dikkatli bir formda rendeleyelim. Çok baskı uygulayarak rendelememeye ihtimam gösterin, alt beyaz kısmı acılık verebilir.
  5. Rendelediğimiz portakalın suyunu sıkıp çırpma kabımıza ekleyelim.
  6. Ardından çekilmiş ceviz içi, kabartma tozu, vanilyayı da koyalım karıştıralım.
  7. Karıştırma sürecini mümkün olduğunca yavaş yapalım ki kabaran yumurtamız sönmesin.
  8. Ardından unumuzu ekleyelim. Kıvamına nazaran azar azar ekleme yapalım, çırpalım.
  9. Kek kalıbımızı alalım.
  10. Tereyağ ile heryerini güzelce yağlayalım.
  11. Yağlanmış kalıbımıza harcımızı aktaralım.
  12. 170 derecede 30-40 dakika. Pişirelim. Pişirme mühleti boyunca fırınımızın kapağını açmamaya ihtimam şovunuz. Kekimiz sönmesin.
  13. Pişen kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbından çıkartır servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun :).
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Portakallı Pamuk Üzere Kek (Bildiğiniz Bütün Portakallı Kekleri Unutun) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet kabuğu ince portakal (Kabuğu ince olan portakallar acı olmaz)3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)1,5 su bardağı şeker1 su bardağı süt (200 ml bardak )Yarım bardak sıvı yağ2 su bardağı un (200 ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Portakallı Kuru Üzümlü Kek Tanımı İçin Gereçler 4 yumurta1 su bardağından 1 parmak az toz şeker1 su bardağı sütYarım portakalın suyu1 su bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 buçuk su bardağı un(+2 yemek kaşığı daha şayet gerekirse)1 portakal kabuğu rendesi Üzerine tercihen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı sür1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı şeker1 adet portakal kabuğu1 adet portakal suyu1,5 tatlı kaşığı zerdeçal3-3,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Üzeri için; Pudra şekeri Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 yumurta1,5 bardak toz şeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağYarım su bardağı mısır nişastası1 portakal kabuğu rendesi1 portakal suyuKabartma tozuVanilyaYarım çay kaşığı karbonatAldığı kadar un Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Pamuk Üzere Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta2 su bardağı tozşeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ3 su bardağı un2 paket kabartma tozu1 paket vanilin2 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu Pamuk Üzere Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,312Kullanıcılar
aarassqeSon üye
Üst Alt