Portakallı Kereviz Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane kereviz
- 1 tane portakal
- 1 tane yeşil elma
- Yarım limon
- 1 çay bardağı iri kıyım ceviz içi
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Tuz
Portakallı Kereviz Salatası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin ve yarım limonun suyu ile ovun.
- Portakalı soymadan evvel 1 yemek kaşığı kadar kabuğundan küçük rende ile rendeleyip kerevize ekleyin.
- Portakal ve elmanın kabuğunu soyarak, küp küp doğrayın ve ekleyin.
- Daha sonra ceviz içini, mayonezi, yoğurdu ( olağan yoğurtta olabilir yalnızca çok sulu olmasın!) ve tuzu ekleyip uygunca iç içe geçmesi için karıştırın ve sunum tabağına alıp dilediğiniz üzere süsleyin.