elektronikci
FD Üye
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kereviz
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet portakal
- Yarım limon
- 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Zeytinyağı
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Kerevizleri, patatesleri, havuçları soyup doğrayalım.
- Kerevizleri limon suyuyla ovalayalım yoksa aktarabilir.
- Tencereye doğradığımız patates,kereviz,havucu alalım.
- Üzerine bir portakalın suyunu ve yarım limon suyunu ekleyelim.
- Bir çay kaşığı şeker ve bir çay kaşığından biraz fazla tuz ekleyelim.
- Bir bardak ılık su ekleyelim. Havuçlar yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir.
Not: kereviz sapını ziyan etmeyelim. Çorbalarımızda kullanmak üzere buzluğumuza koyabiliriz. ????.
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı