Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk kereviz
- 1 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet küp şeker yada 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Arzuya göre istenirse yarım çay bardağıda sıvı yağ
- 3 adet portakal
- 1 adet limon
- Tuz
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yapılışı: kerevizleri soyup limonlu suda bekletiyoruz kararmaması için.
- Patateside birebir şekilde soyup, tıpkı suda bekletiyoruz, kerevizin yeşil yapraklarından taze olanlardan bir kaç tanede yıkıyoruz.
- İlk önce bir sıra kereviz ve patatesleri halka halka doğrayıp sırasıyla diziyoruz, tencereye yapraklarınıda doğrayıp, ortalarına serpiştiriyoruz.
- Havuçları soğanları herbirinden üstüste diziyoruz portakalları ve limonu sıkıyoruz sularını üzerlerine gezdiriyoruz3-4 tane kesme şekeri ve tuzunu serpiyoruz.
- Zeytinyağı ve sıvı yağıda gezdirip, pişirmeye bırakıyoruz yarım saate yakın kısık ateşte pişiriyoruz.
- Servis tabağına alıp soğuk servis yapıyoruz ????????????afiyet olsun canlar ????