elektronikci
FD Üye
Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kereviz
- 1 orta boy patates
- 1 havuç
- 1 küçük boy soğan
- 1 limon
- 3 orta boy portakal
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz
- Su
- Karabiber
Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kerevizi soyup küçük küpler şeklinde doğrayıp limonlu suya koyup bekletiyoruz.
- Soğanı ince doğrayıp zeytinyağında hafif kavuruyoruz. Soğan çok ölmeden küp doğranmış patates ve aynı boyutta doğranmış havucu ekliyoruz.
- Süzgeçle kerevizi süzüp tencereye koyup hepsini 5 dk kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Sıkılmış portakal suyu ve 1 bardak soğuk suyu koyup orta ateşte kapağı yarım kapalı pişmeye bırakıyoruz.
- Sebzeler yumuşamaya başlayınca tuz ve az miktar karabiber koyuyoruz.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra altını kapatıp soğuk tüketiyoruz. Afiyet olsun.