bilgisayarci
FD Üye
Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 3 baş kereviz
- 2 su bardağı süzülmüş portakal suyu
- 1 çorba kaşığı un
- 1 soğan
- 3 havuç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kerevizleri 4 bölüp uzun olarak dilimle.
- 1 soğanı yemeklik doğrayıp hafif ateşte kavur.
- Havuçları 4′ e böl uzunlamasına kereviz ile boyutları aynı olmalı.
- Yağımız sızma zeytinyağı yağı olmalı lezzetine lezzet katıyor.
- Soğanı pembeleşinceye kadar pişir.
- Üzerine havuçları ekleyip biraz çevirelim. Sonrasında un ekleyelim. Kerevizleri de ekleyelim.
- Kırmadan yavaş hareketler ile karıştırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı süzülmüş portakal suyu ekleyelim.
- Daha sonrasında üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Kaynayınca altını kısalım. Yaklaşık 45 dk pişiyor ağır ateşde arada kontroller yapalım. Kerevizin sertliğini bağlı pişme süresi.
Portakallı Kereviz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı