
Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk kereviz
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1-2 kol kereviz sapı
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- Tuz
- Zeytinyağı
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir derin kaseye bir tam limonu sıkalım üzerine biraz su ekleyelim. Kerevizin dış kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayın ve limonlu suyun içine atalım 5 dk kadar bekleyelim.
- Patates ve havucu kabuklarını soyup onlarıda küp küp doğrayın. Tencereye biraz sıvı yağ biraz zeytinyağı alıp doğradığımız havuçları ekleyelim biraz pişirelim havuçlar yağa rengini vermesi gerek.
- Daha sonra un ekleyip biraz kavurun. Patatesleride ekleyin bir çeşit çevirin. Kerevizleri suyundan süzdürün ve direkt tencereye ekleyin. Birkaç cins çevirin. Kereviz saplarını güzelce yıkayın ve doğrayın (Ben yapraklarını kullandım)
- Üzerine portakal suyunu ekledikten sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve şekerini ve tuzu da ekledikten sonra bir çeşit çevirin ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
- Havuçlarınız ve patatesleriniz piştiğinde yemeğimiz hazır demektir. Ocaktan aldıktan sonra kıymış olduğumuz dereotunu ekleyin biraz karıştırın. Servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.