Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı Kısır

Portakallı Kısır
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
portakalli-kisir.jpg

Portakallı Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • İnce bulgur (Mesela 4 kişi isek 4 çay bardağı gibi)
  • Bulguru ıslamak için sıcak su
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 3-4 kısım yeşil soğan
  • 2 adet portakal suyu
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Limon
  • Kuru soğan
  • Salça
  • Yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Portakallı Kısır Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak tüm yeşillikleri olağan form de kabımızın içine doğruyoruz ben domatesi başka yeşillikleri başka yapıyorum kısır ovarken ezilmesin diye.
  2. Sonra tavaya doğradığımız soğanımızı, yağımızı, salçamızı ekliyoruz ve baharatlarımızı kavrulunca ekliyoruz.
  3. Sonra derin bir kaba kişi sayısı kadar çay bardağı ile ölçtüğümüz bulguru koyuyoruz ben dört kişi olunca 4 çay bardağı bulgur koydum kaynar sıcak suyla ıslatıp dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen bulgura sıktığımız portakal suyumuz ekliyoruz.Ve yoğuruyoruz özleşince salçalı yağımızı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  5. Tuzunu ekşisini ayarlıyoruz nar ekşisi dahil ve yeterlice yoğurduktan sonra yeşilliğimizi döküp yoğuruyoruz özeleştiriyoruz.
  6. Domatesi de ekledikten sonra parmak uçları ile karıştırıyoruz hamur üzere olmasın diye. Eveetttt kısırımız hazır deneyin portal suyu ile kısırı lezzetli oluyor afiyet olsun ????
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt