Portakallı Kısır Tanımı İçin Gereçler
- İnce bulgur (Mesela 4 kişi isek 4 çay bardağı gibi)
- Bulguru ıslamak için sıcak su
- 2 adet domates
- 2 adet salatalık
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 3-4 kısım yeşil soğan
- 2 adet portakal suyu
- Nar ekşisi
- Tuz
- Limon
- Kuru soğan
- Salça
- Yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Portakallı Kısır Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tüm yeşillikleri olağan form de kabımızın içine doğruyoruz ben domatesi başka yeşillikleri başka yapıyorum kısır ovarken ezilmesin diye.
- Sonra tavaya doğradığımız soğanımızı, yağımızı, salçamızı ekliyoruz ve baharatlarımızı kavrulunca ekliyoruz.
- Sonra derin bir kaba kişi sayısı kadar çay bardağı ile ölçtüğümüz bulguru koyuyoruz ben dört kişi olunca 4 çay bardağı bulgur koydum kaynar sıcak suyla ıslatıp dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bulgura sıktığımız portakal suyumuz ekliyoruz.Ve yoğuruyoruz özleşince salçalı yağımızı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Tuzunu ekşisini ayarlıyoruz nar ekşisi dahil ve yeterlice yoğurduktan sonra yeşilliğimizi döküp yoğuruyoruz özeleştiriyoruz.
- Domatesi de ekledikten sonra parmak uçları ile karıştırıyoruz hamur üzere olmasın diye. Eveetttt kısırımız hazır deneyin portal suyu ile kısırı lezzetli oluyor afiyet olsun ????