elektronikci
FD Üye
Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta ( mısır nişastası)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Küçük bir kase hindistan cevizi
Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım ,hiç topak kalmayana kadar karıştıralım, ocağa alalım.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Uygun bardak yahut fincanları hafif ıslatıp portakal peltesini paylaştıralım.
- Soğuması için buzdolabına kaldıralım yaklaşık 2-3 saat kâfi olacaktır.
- İstediğiniz boyutlarda dilimleyerek hindistan cevizine bulayım.
- Dilerseniz küçük bir borcama yahut tepsiye de dökerek dilimleyebilirsiniz.
Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı