Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı Kolay Lokumlar

Portakallı Kolay Lokumlar

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta ( mısır nişastası)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Dilimledikten sonra bulamak için;
  • Küçük bir kase hindistan cevizi

Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağı hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım ,hiç topak kalmayana kadar karıştıralım, ocağa alalım.
  2. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  4. Uygun bardak yahut fincanları hafif ıslatıp portakal peltesini paylaştıralım.
  5. Soğuması için buzdolabına kaldıralım yaklaşık 2-3 saat kâfi olacaktır.
  6. İstediğiniz boyutlarda dilimleyerek hindistan cevizine bulayım.
  7. Dilerseniz küçük bir borcama yahut tepsiye de dökerek dilimleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun ????.

Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı sütYarım su bardağından 2 parmak fazla şeker1 tepeleme su bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kremşanti Kullandığım su bardağı 200 ml Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Vanilya ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Portakallı Lokum Tanımı İçin Malzemeler 3 adet portakal (suyu sıkılacak)1 su bardağı şeker1 su bardağı nişasta+1 yemek kaşığı tepeleme nişasta1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı Bulamak için: Hindistan ceviziŞeker Portakallı Lokum Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Portakal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Portakallı Pelte Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı portakal suyu (hazır kullandım)1 adet portakal3 yemek kaşığı nişasta1 su bardağı toz şeker Portakallı Pelte Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Portakal suyunu ve nişastayı bir tencereye alıp nişasta topak topak kalmayana kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Portakallı İrmikli Lokum Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı portakal suyu1 su bardağı su1 su bardağı irmik1 su bardağı toz şeker1 adet vanilya1 portakal kabuğu rendesi beyaz kısmı olmasın Renk vermek için; Yarım çay kaşığı zerdeçal Dışını bulmak için; Bolca hindistan cevizi Portakallı İrmikli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Yedikçe Yedirten Kolay Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Portakal sos için; 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu2,5 yemek kaşığı mısır nişastası3 yemek kaşığı toz İrmik tatlısı için; 1 litre süt1 su bardağı irmik1 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilya2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt