
Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 kaşık sirke
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı
Portakallı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tüm gereç karıştırılır .
- Aldığı kadar un ile kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
- Elde ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlanır .
- Bir kısmı önce yumurta akına ,sonra cevize, bir kısmı da yumurta akına ve toz şekere batırılarak tepsiye yerleştirin .
- 200 derece fırında çok kızarmadan pişirilir. Afiyet olsun.