Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta (Sarının 1 i kurabiyelerin üstüne)
- 125 gram tereyağı (Yumuşamış) ya da margarin
- 2 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı (Silme) karbonat (Portakal suyunu üzerine sık ki hamur daha yeterli kabarsın)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 6,5-7 su bardağı elenmiş un
- 3 yemek kaşığı toz şeker (Üzerine sürmek için)
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyaller bir kaba koyup, karıştırılır.
- Üzerine elenmiş un yavaş yavaş konur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Kesim modül alınıp, yuvarlanır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında, üstü kızarana kadar ortalama 50 dakika pişirilir.