Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakal suyu
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve portakal kabuğu rendesini bir kaşıkla ezip, karıştıralım.
- Üzerine yumurta, portakal suyunu ve sıvı yağ ekleyelim.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edip sonra elinizle yoğurun.
- Hamur ele yapışan bir kıvamda olacak (Daha fazla un eklemeyin)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp, yuvarlayıp pudra şekerine batırın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- 175 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.