
Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 su bardağı un
- 2 adet küçük portakal
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Portakallarımızı yıkayıp, ince ve dair olacak formda kesip, havlu kağıdın üstüne koyuyoruz. Suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Un hariç öbür materyalleri yoğurma kabımıza alıp düzgünce yoğuruyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyip, kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Hamurumuzun üstünü kapatıp, 30 dakika buz dolabında bekletiyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu alıp, merdane yardımı ile açıyoruz ve istediğiniz bir bardakla hal veriyoruz ve pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsimize diziyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu alıp merdane yardımı ile açıyoruz ve istediğiniz bir bardakla form veriyoruz ve pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsimize diziyoruz.
- Kesmiş olduğumuz portakalları hal verdiğimiz hamurlarımızın üstlerine koyup, avucumuzla çok hafif bastırıyoruz. Evvelce ısıtılmış, yaklaşık 170 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.