
Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 ,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakal (suyu ve kabuğunun rendesi)
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 ,5 su bardağı un (siz denetimli koyun)
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyallerimizi kabımıza koyup karıştırıyoruz.
- Elimize yapışan cıvık bir hamur olacak.
- Ben elimle ölçüsüz alıp tepsiye koydum, siz dilerseniz sıkma torbası kullanabilirsiniz (zaten pişip yayılacağı ve kendi halini alacağı için çok da düzgün koymak gerekmiyor. ).
- En son elimi ıslatıp üzerlerini şöyle bir düzelttim ve üstlerine ceviz koydum.
- Şimdi 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz, (siz denetimli pişirin, çok fazla pişmesin). Kurabiyelerimiz servise hazırdır. Afiyet, bal, şifa olsun ????.