Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin ya da tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 portakal rendesi
- 1 portakalın suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta (1 inin sarısı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin (Kokuya hassas iseniz azıcık kenara ayırın üzerine süreceğiniz yumurtanın içine katın lütfen)
- Un
- Damla çikolata
- Kuş üzümü
- Kıyılmış fındık içi
- Kenara ayırdığımız yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şekerim
- En son ceviz içi
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Katı materyalleri üzerine ekliyoruz.
- Karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Karıştırırken elinizle değil de silikon bir kaşık ile karıştırırsanız kıvamı daha net görebilirsiniz.
- Hamur ele yapıştığı için biraz sıvı yağ ile elinizde rahatlıkla şekillendirebilirsiniz.
- Boyutu ceviz formunda yaparsanız toplam 40 tane kurabiye çıkıyor. 2 tepsiye lakin sığdı. Daha az yapmak isterseniz ölçüleri yarıya indirerek de yapabilirsiniz.
- Tepsiye dizme süreci gittikten sonra üzerine limon suyu, şeker, süt, yumurta ve vanilinden yaptığınız karışımı sürerek ceviz içini üzerine dökebilirsiniz.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun .