teknolojiuzmani
FD Üye
Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 tane rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 7-8 su bardağı un
- 1 adet yumurta akı
- İri kıyılmış ceviz yahut toz şeker
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba oda ısısındaki margarin,yumurta sarısı,rendelenmiş portakal kabuğu,portakal suyu,şeker ve sıvı yağ alınır bir hoş yoğurulur.
- En son kabartma tozu ve un (kontrollü) ek edilir.
- Kıvamı olağan kurabiye hamurlarına nazaran biraz daha yumuşak olmalı.
- Normal kurabiye hamurundan biraz büyük bezeler alınır,avuç içinde yuvarlanır.
- Önce ayrılan yumurta akına,sonrada toz şekere daha sonrada cevize bulayabilirsiniz.
- Bu formda hamurlar hazırlanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kadar pişirilir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun….