Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sıvı gereçleri yoğurma kabına alın, karıştırın.
- Sonra öbür gereçleri ekleyip karıştırın.
- Unu eklerken denetimli olun zira sert bir hamur olmamalı.
- Hatta ele yapışan, güç toplanan bir kıvamda olması gerekir.
- Elinize çok yapışırsa su ile ıslatarak koparıp cevizden irice yuvarlaklar elde edin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında rengi hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından alıp üzerine pudra şekeri serpin. Artık servis edebilirsiniz.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı