Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1/2 (yarım) portakal suyu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini bir kaba alıyoruz ve çırpıyoruz.
- Daha sonra yoğurt ,yağ, portakal suyu ek edip karıştırıyoruz.
- Son olarak kabartma tozu ekliyoruz ve yavaş yavaş un ek ederek hamuru yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı