
Portakallı Kurabiyem Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta (birinin sarısı farklı üzerine sürülecek)
- 2 çay kaşığı karbonat
- 3- 4 damla limon suyu
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 2 ya da 3 portakal kabuğu rendesi
- 5 ya da 6 su bardağı un
Portakallı Kurabiyem Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak margarin toz şeker yumurta karbonat limon suyu yoğurt vanilya portakal kabuğunu bir kaba alıyoruz.
- Yumurtaların bir adedinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırıyoruz.
- 3-4 damla limon suyunu da karbonatı faal hale getirmek için üzerine damlattım.
- Portakalı istediğiniz büyüklüğüne nazaran ya da aroma yoğunluğunu isteğinize nazaran 2 ya da 3 portakal rendeleyip kullanabilirsiniz.
- Kabımızdaki bu karışımı güzelce yedirerek yoğuruyoruz.
- Sonrasında unu ek edip kulak göğsünden hafif sert bir hamur elde ediyoruz.
- Unumuzu denetimi ekleyelim lütfen zira yumurtanın büyüklüğüne içine kattığımız yoğurdun sulu olmasına nazaran ölçü farklılık gösterebilir.
- Sonrasında iki ceviz büyüklüğünde yuvarlak yaparak tepsiye diziyoruz.
- Ben biraz büyük olmasını istedim ve üzerine şeker serpmedim oğlum çok sevdiği için fazladan şeker alsın istemedim. Fakat sizler isterseniz yumurta sürmeden şekere banabilirsiniz.
- Daha sonra 170 derece fırında denetimli olarak üstü kızarana kadar pişiriniz. (Benimki 30 dakikada pişti)
Şimdiden ellerinize sıhhat afiyetler olsun.