Portakallı Kuru Üzümlü Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım portakalın suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un(+2 yemek kaşığı daha şayet gerekirse)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Kuru üzüm ve yulaf ezmesi
Portakallı Kuru Üzümlü Kek Tanımı Yapılışı
- Çırpma kabına şeker ve yumurtayı alalım 4 dk kadar mikserle çırpalım.
- Üzerine süt, portakal suyu, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Daha sonra unu azar azar ekleyip kıvamını ayarlayalım ne sıvı ve katı olmasın orta akışkanlıkta olucak
- Akabinde portakal kabuğu rendesini ek edelim.
- Yağlayıp unlanmış kalıba harcı yayalım.
- Tercihen üzerine bir kesim una bulanmış kuru üzüm ve yulaf ezmesi serpelim.
- Daha sonra 180 derece ısınmış fırında birinci 40 dk kapağını açmadan hoş kızarana dek denetimli biçimde pişirelim.
- Fırından alınca ılımasını bekleyip kalıptan çıkartalım. Afiyet olsun????????????????.