Portakallı Limon Ciceği Keki Nasıl Yapılır
Portakallı Limon Ciceği Keki
Kış aylarında bolca bulunan portakalla yapabileceğiniz hafif bir tarif:
imagesportakallilimoncicegikekitarifiresimli5ad3d4f1a2aa5
Malzemeler:
3 su bardağı un
125 gr eritilip ılıtılmış margarin
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık sut
1 paket vanilya
1 adet limonun suyu
2 adet limon kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
Sos
1 su bardağı taze portakal
4 cay kaşığı dolusu mısır nişastası
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Oncelikle yumurtaları ve toz şekeri, Mikserin yuksek devri ile 23 dakika şeker iyice eriyinceye kadar cırpın Uzerine eritip ılıttığınız margarin, ılık haldeki sut ve vanilyayı ekleyip, 23 dakika daha cırpın Limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu katıp, 12 dakika daha karıştırın Diğer taraftan un ve kabartma tozunu başka bir derin kaba koyup, elinizle iyice karıştırın Bu unlu karışımı bir tel suzgec yardımı ile eleyerek, yumurtalı karışıma ilave edin
Mikserin duşuk devriyle cırpmaya devam ederek malzemeleri Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kabına aktarın
Keki 5 dakika onceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, uzeri sarı kahverengi oluncaya kadar 40 dakika pişirin Fırından cıkardığınız kekin soğumasını bekledikten sonra, dilimleyerek servis tabağına alın
Sos malzemelrini de hazırladıktan sonra Sosu kek dilimlerinin uzerine gezdirip, servise sunun
Portakallı Limon Ciceği Keki
Kış aylarında bolca bulunan portakalla yapabileceğiniz hafif bir tarif:
imagesportakallilimoncicegikekitarifiresimli5ad3d4f1a2aa5
Malzemeler:
3 su bardağı un
125 gr eritilip ılıtılmış margarin
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık sut
1 paket vanilya
1 adet limonun suyu
2 adet limon kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
Sos
1 su bardağı taze portakal
4 cay kaşığı dolusu mısır nişastası
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Oncelikle yumurtaları ve toz şekeri, Mikserin yuksek devri ile 23 dakika şeker iyice eriyinceye kadar cırpın Uzerine eritip ılıttığınız margarin, ılık haldeki sut ve vanilyayı ekleyip, 23 dakika daha cırpın Limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu katıp, 12 dakika daha karıştırın Diğer taraftan un ve kabartma tozunu başka bir derin kaba koyup, elinizle iyice karıştırın Bu unlu karışımı bir tel suzgec yardımı ile eleyerek, yumurtalı karışıma ilave edin
Mikserin duşuk devriyle cırpmaya devam ederek malzemeleri Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kabına aktarın
Keki 5 dakika onceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, uzeri sarı kahverengi oluncaya kadar 40 dakika pişirin Fırından cıkardığınız kekin soğumasını bekledikten sonra, dilimleyerek servis tabağına alın
Sos malzemelrini de hazırladıktan sonra Sosu kek dilimlerinin uzerine gezdirip, servise sunun