elektronikci
FD Üye

Portakallı Limonlu Dondurma Tanımı İçin Gereçler
- 2 poşet kaymak tadında şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 tane limon kabuğu
- 1 tane limon suyu
- Yarım portal kabuğu
- 10 yemek kaşığı yoğurt
- 10 yemek kaşığı pudra şekeri
Portakallı Limonlu Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaymak tadında şantilerimizi sütle katılaşana kadar çırpalım, dolaba kaldıralım.Bu ortada öteki bir kaba yoğurt, 1 tane limonun suyu, ????yarım portakal kabuğu ????1 tane limonun kabuğu ve pudra şekerini ilave edelim, uygunca karıştıralım. [*]Daha sonra dolaba kaldırdığımız şantiyi hazırladığımız karışıma ek edelim mikser ile 3 dakika çırpalım. [*]Hazırladığımız karışımı varsa dondurma kalıplarına yoksa kare bir kaba alıp buzluğa kaldıralım. [*]Yarım saatte bir denetimli halde karıştıralım. [*]Yaklaşık 4-5 saat sonra dondurmamız yemeğe hazır ????????????.
Herkese afiyet olsun ….
Portakallı Limonlu Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı