
Portakallı Limonlu Lokmalık Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1 su bardağı dut kurusu unu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (Aroması keke çok yakışıyor)
- Rendelenmiş 1 portakal ve 1 limonun kabuğu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2-2, 5 su bardağı un (Tam buğday unu da kullanılabilir)
Portakallı Limonlu Lokmalık Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları ve dut kurusu ununu güzelce çırpalım.
- Sırasıyla portakal ve limon kabuğu rendesi, süt, sıvı yağ, zeytinyağı ekleyip birkez çırpalım.
- Elekten geçirerek un, kabartma tozu, vanilya, karbonatı ekleyip tarçın serpelim.
- Evvelce ısıtılmış alt üst ayar 180 derecede fırında pişirelim.
- Kekimizin pişip pişmediğini yaklaşık 25 dk sonra kürdan testi ile denetim edelim.
- Fırından çıkan kekin üzerine biraz ılıdıktan sonra pudra şekeri serpelim. Hepinize afiyet olsun. Not:Ben çocuklar için minik atıştırmalık olsun diye düşünüp muffin kağıtlarında pişirdim. Tüm karışımı kek kalıbına da pişirebilirsiniz.