elektronikci
FD Üye
Portakallı Limonlu Pırasa Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 kısım pırasa
- 1-2 tane havuç
- 1 fincan pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım limon suyu
- Karabiber
- Tuz
- 4 su bardak su
Portakallı Limonlu Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları küçük verev ,havucu küçük küp halinde doğruyoruz.
- Yarım çay bardağı zeytinyağıyla kızarana kadar güzelce soteliyoruz.
- Bu sırada bir kaba yemeğin terbiyesini hazırlıyoruz.
- Bir kapta yarım limon suyu,un,su,tuz ,şeker ve karabiberi karıştırıyoruz. Kızaran pırasa ve havuçlarımızın içine evvel 1su bardağı portakal suyunu ekleyip 2-3dakika karıştırıyoruz.
- Sonrasında hazırladığımız terbiyeyi ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra içine pirincimizi de ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.