
Portakallı Lokum Mis Kokusu Konutunuzu Sarsın Tanımı İçin Gereçler
- 250 ml taze sıkılmış portakal suyu
- 7,5 yemek kaşığı kaşığı irmik
- 4 yahut 5 yemek kaşığı şeker (damak zevkinize göre)
- 2 yemek kaşığı toz kremşanti
- 1 paket vanilya
- Yarım tatlı kaşığı toz portakal kabuğu yahut taze rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 çay kaşığı zerdeçal ( olmasa da olur)
- Yarım çay bardağından az eksik süt
- Hindistan cevizi
Portakallı Lokum Mis Kokusu Konutunuzu Sarsın Tanımı Yapılışı
- Toz kremşanti hariç tüm gereçleri tencereye alın ve göz göz olana kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve el dayanacak ısıya gelince kremşantiyi ekleyin ve yoğurun.
- Geniş bir tabağa hindistan cevizini alın ve cevizden az küçük modüller alarak yuvarlayın .
- Yuvarlama sürecini yaparken elinizi hafif ıslatın daha kolay olacaktır.
- Ve hindistan cevizine bulayın servis tabağına alın ve 1 saat kadar dolapta dinlendirip servis edin afiyet olsun.