teknolojiuzmani
FD Üye
Portakallı Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet portakal (suyu sıkılacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta+1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- Hindistan cevizi
- Şeker
Portakallı Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakal suyunu sıkarak başlayalım evvel sıktığımız portakalların suyunu tencereye alarak üzerine nişasta ve şekeri ekleyip uygunca karıştıralım.
- Topak kalmaması gerek ocağa alıp karıştırarak kaynamasını sağlayalım.
- Kaynayınca altını kısıp biraz daha kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- Ocağın altını kapatıp üzerine margarin yahut tereyağı ekleyip karıştırarak yağın erimesini sağlayalım
- Biraz soğuyunca daha kolay yuvarlanıyor ortada elimizi hafif ıslatalım yuvarladığımız lokumları hindistan cevizine yahut şekere bulayarak tabağa alalım kahve yanlarına alternatif oluyor.
Portakallı Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı