Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Muhallebili Etimek

Portakallı Muhallebili Etimek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Portakallı Muhallebili Etimek Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için:


*1 su bardağından bir parmak fazla şeker (Eğer şekerli seviyorsanız 1 5 su bardağı şeker)
*1, 5 su bardağı su
*1 paket etimek (tuzsuz)

Muhallebi için:


*4 su bardağı süt
*1 su bardağına yakin toz şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya

Portakal sosu için;


*2 su bardağı portakal suyu (taze sıkmaysa daha güzel oluyor)
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta

Portakallı Muhallebili Etimek Tarifi Yapılışı Herkese portakal kokulu mutlu günler ? ? Hem görüntüsü havalı hem de basit bir tatlı yapmak istiyorsanız iste tarif geldi ? Ekşi ve tatlı uyumunu zirvede yasamak istiyorsanız doğru yerdesiniz şu an ? Ölçüler her zamanki gibi birebir tutuyor, tereddüt etmeden deneyebilirsiniz ?
?Öncelikle şekeri ocakta karamelize edin, yani tencereye direk şekeri koyun ve eriyip rengi hafif değişene kadar karıştırın Fakat dikkat edin rengi çok koyulasmaşın acı olur Sonra suyu ekleyin Suyu ekledikten sonra değişik bir sekle bürünüyor ama korkmayın ??*Şekerin erimesini bekleyin Ve ocaktan alin Etimekleri borcama dizdikten sonra şerbeti üzerlerine gezdirin Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye koyup çırpın ve ocağa koyup kaynayana dek pişirin Göz göz olduğunda tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın altını kapatın Vaktiniz varsa mikserle de çırpın Etimeklerin üzerine dökün Portakal sosu için malzemeleri ocakta pişirin Fokurdadıktan sonra altını kapatın ve soğuyan muhallebinin üzerine ilave edin Dolapta en az 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servise sunabilirsiniz Afiyet, şifa olsun ??
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt